ERZURUM'da şehir içi su şebekesine ait ana borunun patlaması nedeniyle cadde adeta göle döndü.
Bugün saat 14.30 sıralarında merkez Yakutiye ilçesinin Cumhuriyet caddesindeki Fil Geçti Köprüsü üzerinden geçen Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ESKİ) ait su borusu bilinmeyen bir nedenle patladı. Basınç nedeniyle yolun bir bölümü havaya kalktı. Cadde ve çevredeki sokaklar kısa sürede sular altında kaldı. Su borusunun patladığı bölgenin çökme tehlikesine karşı trafik ekiplerince yol araç trafiğine kapatıldı. Ana cadde ve ara sokaklardan geçmek isteyenler zor anlar yaşadı. Kimi ayakkabı ve çoraplarını çıkarıp yürürken, kimisi de park halindeki araçların tamponlarını köprü gibi kullandı. Su vanadan kesildi ancak yaklaşık 2 saat akmaya devam etti. 
Öte yandan su taşkının yaşandığı yerin hemen yanında bulunan bilboardda Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen'in el sallayarak Pasin Ovası Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin tanıtımını yapması ilginç bir görüntü oluşturdu. Tepki gösteren vatandaşlar, "Patlayan su borusuna saatler sonra müdahale edildi. Ağlanacak halimize bir keze daha güldük" dediler.
Caykara Caddesi'nde vatandaşların karşıya geçemediğini gören bir esnaf ise iş yerinin demir kepengini yola uzatarak geçmelerini sağladı. 

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)