Kamil ATALAY/ MANAVGAT (Antalya), () - MALİYE Bakanlığı ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile bu yıl altıncı kez düzenlenen 'Yükseköğretim Kurumları Strateji Geliştirme Daire Başkanları Toplantısı', Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde başladı.
Maliye Bakanlığı ve Akdeniz Üniversite'nin işbirliğiyle düzenlenen '6'ncı Yükseköğretim Kurumları Strateji Geliştirme Daire Başkanları Toplantısı', Manavgat'ta bulunan Sea Planet Otel'de yapılıyor. Toplantıya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, Genel Müdür Yardımcıları Ayşe Berrin Dikmelik, Hasan Özaba, Hakan Ay, Maliye Bakanlığı ve Akdeniz Üniversitesi'nin yönetici ve uzmanları ile diğer ilgililer katıldı. İki gün sürecek toplantıda, kamu iç kontrol sistemi, risk yönetimi, ön mali kontrol ve program bazlı performans bütçe rehberi taslağı görüşülecek.
KAMU MALİYE SİSTEMİNİ DEĞERLENDİRME
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, toplantıda 104 devlet üniversitesinin strateji geliştirme daire başkanlarıyla, iş kontrol standartları ve kamu maliye sistemini değerlendireceklerini söyledi. Bakanlık olarak 'Kamu İş Kontrol Rehberi'ni yeni yayınladıklarını hatırlatan Hatipoğlu, şöyle konuştu:
"İlk gün bununla ilgili değerlendirme yapacağız. İkinci gün de kamu maliye yönetimimizde yeni reform dalgası olarak bütçe hazırlama ve uygulama sistemini gözden geçireceğiz. Performans esaslı bütçelemede program bütçe mantığını yerleştirmeye çalışıyoruz. Tüm strateji geliştirme başkanlarımızla bu iki konu üzerinde birlikte çalışacağız" dedi.
BİLİM, KÜRESEL GÜCÜN KAYNAĞI
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de Maliye Bakanlığı'nın düzenlediği ve üniversitelerin katıldığı toplantıya evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Üniversitelerin toplumun lokomotifi olduğunu ifade eden Rektör Kurtcephe, "Türkiye'yi küresel güç haline getirecek olan bilimdir. Bilimin üreteceği teknolojidir, bunun katma değeridir. Kaliteli insan kaynağını zenginleştirmekle mümkündür. Tabi üniversitelerimiz bilim üretirken, Maliye Bakanlığı ile işbirliği içerinde çalışması gerekiyor. Üniversitelerimizin başarısında Maliye Bakanlığımızın katkıları büyüktür. Bizlere her zaman destek olmuşlardır, hizmet noktasında ortağımız olmuşlardır" şeklinde konuştu.

KA(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)