DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen “Engellere Takılma, Şenliğe Katıl" adlı şenlikte engeliler, doyasıya eğlenip, çeşitli sporlar yaparak engel tanımadıklarını gösterdi. Şenliğin sonunda bütün engellilere madalya verildi. Şenlikte, Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılıp 2’nci tura geçen işitme engelli Sessiz Dans Grubu da gösteri yaptı.
PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokulu tarafından Engellilere Spor dersi kapsamında düzenlenen şenliğe zihinsel, bedensel ve görme engelli çok sayıda sporcu katıldı. Üniversite öğrencileri de horoz ve pembe panter gibi karakterlerin kıyafetlerini giyerek maskotluk yapıp, engellileri eğlendirdi. Etkinlik, zihinsel engelli öğrencilerin mehter takımı gösterisiyle başladı. Büyük alkış alan gösterilerin ardından gözleri kapatılan engeliler, goalboall oynadı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ardından üniversite öğrencileriyle, yürüme engelliler arasında oturarak voleybol maçı yapıldı. Engel tanımayan sportmen engelliler, öğrencileri büyük bir farkla yenip maçın galibi oldu. Şenlikte 173 engellinin çeşitli dallarda eğlenerek spor yapması sağlanırken, hepsine madalya ve katılım belgesi verildi.
Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılıp, ikinci tura geçen işitme engelli Sessiz Dans grubu da gösteri yaptı. Ardından tekerlekli sandalyeli engelliler birbirleri arasında basketbol maçı da yaptı.
Şenliğin koordinatörü Tansu Yagan, şenliği bu yıl üçüncü kez düzenlediklerini belirtip, “Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız, engellilerin toplumdaki farkındalıklarını ortaya koymaktır. Engellilere spor yaptırarak engel tanımadıklarını gösterip, kendilerine güven sağlamaları için çalışıyoruz” dedi.