Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de tekstil sektörünün önde gelen firmalarından olan ve İstanbul Sanayi Odası'nın anketinde Türkiye'nin ikinci büyük 500 firması sıralamasında ilk sırada yer alan Gamateks Tekstil, İngiltere'ye bir süredir performans ve spor kumaşı ihracatı yapıyor. Yüzde 100 Türk ürünü olan kumaşın en önemli özelliğinin vücuttaki teri dış ortama transfer etmek ve sporcunun vücudunda giysiyi hissetmemesi ve performansı arttırması olduğunu söyleyen Gamateks Tekstil Ar-Ge Sorumlusu Ozan Parer, Avrupa'daki dünyaca ünlü birçok kulübe kendi markalarıyla satış yapacaklarını belirtti.
Hükümetin çözüm sürecinde yaptığı çağrıdan sonra Batman'a kurduğu tekstil fabrikası önümüzdeki ay faaliyete başlayacak olan işadamı Osman Aydınlı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Gamateks Tekstil, Avrupa'nın önde gelen spor kulüpleri ve sporcuları için özel olarak ürettiği kumaşların ihracatına önümüzdeki aylarda kendi markasıyla başlayacak. Geçen yıl 80 milyon dolar ihracat yapan firmanın Ar-Ge Sorumlusu Ozan Parer, performans ve spor kumaşlarından dikilen spor kıyafetlerini bir süredir İngiltere'ye yaptıklarını söyleyerek, "Performans ve spor kumaşından dikilen spor kıyafetlerinin en önemli özelliği; vücuttaki teri dış ortama transfer ediyor. Vücuttaki teri emen kumaş, teri kısa sürede dış ortama transfer ediyor. Sporcu, vücudundaki kumaşı hissetmiyor bile. Ürettiğimiz kumaş yüzde 100 Türk malıdır. Kumaş, ayrıca sporcuya psikolojik rahatlama sağlıyor, stres yaşatmıyor, hareket kabiliyetini kesinlikle kısıtlamıyor. Kış mevsiminde de ısı arttırıcı özelliği olduğu için olası adale sakatlıklarını en aza indiriyor. Bu kumaşın Türkiye'deki önde gelen üreticisiyiz" dedi.
Ozan Parer, Gamateks markasıyla kısa süre içinde İspanya, Almanya, İngiltere, İtalya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'nın önde gelen spor kulüplerine satış yapmaya başlayacaklarını sözlerine ekleyerek, "Futbol ve basketbol başta olmak üzere dünyanın önde gelen kulüplerinin sporcuları ve bireysel spor yapanlar, Türk kumaşı ile rahatlayacak. Messi, Ronaldo gibi starların performansları daha da artacak. Kendi markamızla ihracat için her türlü alt yapıyı tamamladık, önümüzdeki aylarda ihracatımız başlayacak" diye konuştu.
Gamateks Tekstil, 5 yıl önce de ısının yükselmesi durumunda renk değiştiren kumaş üretmişti. Mavi renkli kıyafeti olan çocuğun ateşi çıkması durumunda, üzerindeki kıyafetin rengi beyazlaşıyor, anne bebeğinin ateşinin çıktığını anında öğreniyor. Firma, bebekler için ürettiği bu kumaşın ihracatını da 20 ülkeye yapıyor.

FOTOĞRAFLI