ÇOCUKLARI Bocce milli takım sporcusu olan ve beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 42 yaşındaki Çiler Sütoğlu’nun organlarını ailesinin bağışlaması üzerine karaciğer, akciğer, pankreas, böbrekleri ve korneaları başka hastalara nakledilmek üzere alındı.
Ankara’nın Kazan İlçesi’nde yaşayan ve Fransa’da yapılan Dünya Çocuk Oyunları yarışmasında Bocce Milli Takımı’nın Dünya Üçüncüsü 17 yaşındaki Batuhan Sütoğlu ve Akdeniz Olimpiyatlarında Bocce Milli Takımı’nda olimpiyat ikincisi 20 yaşındaki İsa Alperen Sütoğlu’nun anneleri Çiler Sütoğlu, geçtiğimiz günlerde aniden fenalaştı. Duran kalbi ambulansta tekrar çalıştırılan Sütoğlu, Numune Hastanesi yoğun bakımda tüm müdahalelere rağmen 48 saat sonra hayatını kaybetti. Daha önce de yüksek tansiyon rahatsızlığı olduğu öğrenilen Sütoğlu’nun ölüm nedeninin ‘tansiyona bağlı olarak beyne kan pıhtısının gitmesi sonucu damar tıkanıklığından kaynaklandığı öğrenildi.
Kazan Ulu Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Çiler Sütoğlu ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında Kazan Asri Mezarlığına defnedildi. Sütoğlu’nun cenaze törenine MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, akrabaları ve komşuları katıldı.
Çiler Sütoğlu’nun eşi Bedir Sütoğlu, eşinin iyilik yaparak bir yaşam geçirdiğine dikkati çekerek, “Biz de ailesi olarak onun organlarıyla başkalarına hayat vererek dünyadaki iyilikleri devam etsin istedik. Organ bağışı zor bir karar, ama başkalarının hayat bulacağını düşününce, bu bizi sevindirdi. Bu organ bağışı sayesinde aynı çaresizlikleri biz de yaşayabilirdik. Başkalarına hayat vermekten, onları sevindirmekten daha güzel bir şey olabilir mi dünyada. Başkalarına çare olduysak ne mutlu bize” diye konuştu.
Çiler Sütoğlu’nun babası Kemal Köprülü ise, “İsterim ki herkes bu konuda duyarlı olsun” diye duygularını açıklarken, “Bizim yaşadığımız acıyı başkaları yaşasın istemediğimiz için aile olarak organlarını bağışlama kararı aldık. İnşallah herkes bu konuda duyarlı olur, başka anneler, babalar, çocuklar ağlamaz” diye konuştu.