KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Kadir Has Spor Salonu'nda 500 zihinsel, bedensel ve görme engellilerle refakatçilerine yemek verdi.
Büyükşehir Belediyesi'nin engelliler için düzenlediği etkinlik ve yemeğe, Vali Vekili Yasemin Ayata, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki, Görbir Genel Başkanı Mehmet Yüksel, Altınokta Körler, Anadolu Sakatlar, Kayseri Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler Spor kulübü Derneği, Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon, Görmeyenler Kültür ve Birleşme, Zihinsel ve Yetersiz çocukları Yetiştirme ile Koruma Derneği yöneticileriyle 500’e yakın engelli ve onların refakatçıları ile yakınları da katıldı. Masaları tek tek gezerek engellilerle tokalaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerimizle ilgili kentte başta kaldırımlar, otobüsler olmak üzere bir çok düzenleme yaptık. Bu dünyaya nasıl geleceğimiz bizim elimizde değil. Dünya Engelliler Gününüzü kutluyoruz. Hayatı paylaşmak için engel yoktur. Biz sizlerin duyan kulağınız, gören gözünüzüz. Bu dünya sadece görenlerin değil, yürüyenlerin ve duyanların değildir. O nedenle engellilerimiz için belediye bünyesinde sosyal hizmetler daire başkanlığı kurduk."
Emel Tarman Görme Engeliler Okulu 7. sınıf örgencisi Habibe Ata’nın konuşması ise salonda bulunanları duygulandırdı. Etkinlik sırasında protokol konuşmaları, işitme engeliler için işaret diliyle anlatıldı.