Orhan UZUN/ İZMİT,(Kocaeli),() - SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak İzmit'te Perşembepazarı Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Başbakanı ve hükümeti sert bir dille eleştirdi. Türkiye'nin bugün siyaseten, ahlaken, iktisaten ve dış politikada tıkandığını belirten Kamalak, istediği yasayı kararnameyi kolaylıkla çıkardığını söylediği Başbakan Erdoğan'a seslenerek "12 yıldır iktidardasın, sen geldiğinde böyle bir yapı vardıysa, neden müdahale etmedin? Yoktu ise senin döneminde kurulmuş demektir. Yine senin iktidarın sorumlu. Kimi kime şikayet ediyorsun? kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz" dedi. 
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak gelmeden önce Şevket Kazan ve SP'nin büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın birer konuşma yaptı. Daha sonra diğer ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Mitinge saat 16.00 olarak duyurulmasına rağmen 17.30'da katılan Mustafa Kamalak yaptığı konuşmada, her seçimin önemli olduğunu, ancak bu seçimin tahiri bir seçim olduğunu söyledi. Kamalak, "Merhum hocamızın ifadesiyle, bir adamın iş tutuşu, besmele çekişinden belli olur. İnşallah 30 Mart seçimlerinin sabahı öyle bir besmele çekeceğiz ki; bırakın Kocaeli’yi, bırakın Türkiye’yi, dünya etkilenecek" dedi. 
SUYU BİTMİŞ KUYUDAN SU ALMA DERDİNDELER
Mustafa Kamalak konuşmasında bu seçimde Türkiye’nin geleceğine karar verileceğini de belirterek şöyle devam etti: "Batı’ya uydu mu kalacak yoksa İslam ülkelerine öncü mü olacak? Avrupa Birliği’nin kapısında mı bekleyecek, yoksa İslam Birliğini mi kuracak? Zalimlere payanda mı olacak, yoksa mazlumlara umut mu olacak? Küresel beylere taşeron mu olacak, yoksa Yeni Bir Dünyayı mı kuracak. Bunun kararını verecek ve ilk işaret fişeğini atacak. Türkiye bugün siyaseten tıkanmıştır, ahlaken tıkanmıştır, iktisaden tıkanmıştır, dış politika da tıkanmıştır. Güzel ülkemiz kısır kavgaların, içi boş polemiklerin, seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir. İşte tablo ortada. Manzarayı görüyorsunuz. Ülke, yolsuzluk, kaset, rüşvet ve paralel yapı iddialarıyla sarsılıyor. Bakan çocukları rüşvet iddiasıyla tutuklanıyor, bakanlar istifa ediyor. Biz Yeni Bir Dünya kurmanın derdindeyiz, onlar suyu bitmiş kuyudan, kim bir tas daha fazla su alır derdinde."
İKTİDAR AĞLAMA DUVARI DEĞİLDİR 
Kamalak konuşmasında şu anda kirli bir kavga yaşandığını da belirtirken, "Bu kavga kirli bir kavgadır. Bu kavganın kazananı olmaz, ama kaybedeni çok; Millet kaybediyor, ülke kaybediyor, kardeşliğimiz kaybediyor. Kucaklaşacağımıza kutuplaşıyoruz. Sorumluluk makamında olan iktidardır. Kaptan, fırtınalı havada gemisini sağ salim limana ulaştırandır. Şu anda gemi batıyor maalesef bir delik te kaptan açıyor. Sayın Başbakana sesleniyorum; iktidar ağlama duvarı değildir. Çözüm yeridir. Siz icra makamısınız, çözüm merciisiniz. Haftalardır paralel yapıdan bahsediyorsunuz? Ben o zaman şunu sorarım? 12 yıldır iktidardasın, sen geldiğinde böyle bir yapı vardıysa, neden müdahale etmedin? Yoktu ise senin döneminde kurulmuş demektir. Yine senin iktidarın sorumlu. Kimi kime şikayet ediyorsun. Bize kumpas kuruluyor diyorsunuz. Bu işin arkasında dış güçler var diyorsunuz. Peki, yine adama sormazlar mı, 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan siz değil miydiniz? Onların her isteklerini yerine getiren siz değil miydiniz? Yılda üç defa Amerika’ya giden siz değil miydiniz? İstediğiniz atamayı yapmadınız mı? İstediğiniz yasayı değiştirmediniz mi? İstediğiniz kararnameyi çıkarmadınız mı? İstediğiniz bürokratı görevden alıp istediğinizi getirmediniz mi? İstediğiniz anayasa maddelerini siz değiştirmediniz mi? Ey AKP Hiç kusura bakmayın kendi acizliğinizi mağduriyet edebiyatıyla örtemezsiniz. Bizi de kendi günahınıza alet edemezsiniz" diye konuştu.

OU (MB/RT) (FOTOĞRAFLI)