Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ,(Aydın),() - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'ne gelerek cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek isteyen Ak Parti'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Soylu, "İhsanoğlu, İstiklal Marşı'nın sözlerini Çanakkale şehitleri için yazılan şiir zannediyor. Kılıçdaroğlu'nun boyası da foyası da böylece ortaya çıkmış oldu" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek istemek amacıyla Nazilli Cumhuriyet Meydanı'nda partililere seslenen Süleyman Soylu, "Biz isterdik ki Kılıçdaroğlu daha güçlü bir aday çıkarsın. Bu beş yıl her kim seçilirse seçilsin birbirlerinin vaatlerini, birbirlerinin taahhütlerini takip etsin, ama nafile biliyormuşsunuz? Sabahtan akşama kadar bir sözü diğer bir sözünü tutmayan cumhurbaşkanı adayları var. Bir gün bakıyorsunuz ülkücü selamı yapıyor, akşama bakıyorsunuz 'Eğer aday olmasaydım oyumu Demirtaş'a verirdim' diyor. Bir gün Filistin ve İsrail arasında Türkiye tarafsız kalmalıydı diyor. Bakıyorsunuz ki İsrail vahşice insanları katlediyor, bir gün sonra sosyal medyada ben böyle söylemek istemedim diyor. Benim babam Mehmet Akif'in arkadaşıydı diyor, ancak İstiklal Marşı'nın sözlerini Çanakkale şehitleri için yazılan şiir zannediyor. İşte böylelikle Kılıçdaroğlu'nun boyası da foyası da ortaya çıkmış oldu" dedi.
ERDOĞAN'I DEVİREBİLSELERDİ BU ÜLKEYİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRECEKLERDİ
Muhalefetin Türkiye'yi Suriye'ye çevirmeye çalıştığını iddia eden Soylu şunları söyledi: "Bu ülkeyi Suriye'ye çevirmeye çalıştılar. Sokaklarını karıştırmaya çalıştılar. Bakın ülkeyi Mısır'da yaptıkları gibi orda bir darbe yapıp Türkiye'deki yönetimi değiştirmeye çalıştılar. Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiler, 17 ve 25 Aralık'ta niçin bu kadar sert duruyorsun diye. Şunu söylemek istiyorum vatandaşın hakkını gasp etmeye çalışıyorlar. Milletin cebindeki yüz liranın 86 lirası faize gitmiyor ya 135 Milyar dolar o merkez bankasını kasasında var ya gözlerini ona dikmişler. Eğer Tayyip Erdoğan'ı devirselerdi, devirebilselerdi bu ülkeyi soyup soğana çevireceklerdi. Başbakanımız güçlü ve dik durdu. Türkiye'den bir Suriye çıkarmak istediler ama Türkiye milli iradesine sahip çıktı." 
Muhalefeti eleştirmeye devam eden Soylu, "Bu ülkenin istiklali ve istikbaline kast ettiler. Ben sormak istiyorum; dün paralelcileri suçlayanlar, dün mahkemeleri suçlayanlar bugün onların yanlarında onlara yaltaklık yapıyorlar. Kılıçdaroğlu'na soruyorum düne kadar onları şikayet ediyordun, hükümeti şikayet ediyordun ve hükümeti suçluyordun, bugün ne değişti de onlarla işbirliğine giriştin. Şunu söylemek istiyorum 1826 tarihinde ikinci Mahmut döneminde yeniçeriler memleketi ele geçirmeye çalıştılar. Padişah onların hepsini tasfiye etti ve o olaya Vaka-i Hayriye denildi. Hayırlı vaka denildi. Milli iradenin dışında devleti ele geçirmeye çalışanlara Nazilli'den sesleniyorum ve söz veriyorum; bir tanesini bırakmayacağız ve bunların kökünü kazıyacağız hiç merak etmeyin "diye konuştu.

FOTOĞRAFLI