Hamit ERKUT/YÜKSEKOVA(Hakkari), ()- ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda son sırada yer alan Hakkari'nin LYS birincileri yine Yüksekova İlçesi'nden çıktı.
ÖSYM tarafından düzenlenen LYS sonuçları açıklanırken, sınavlarda hep son sıralarda yer alan Hakkari'nin il birincileri de belli oldu. Yüksekova İlçesi'nde oturan 4 çocuklu bir ailenin çocuğu olan Nurettin Barut, 2014 LYS'de MF-3 puan türünde 466.6 puan alarak il birincisi oldu. Tıp Fakültesi okumak istediğini söyleyen Barut, "Okul dışı zamanlarımı dershanede öğretmenlerimle soru çözerek ve ders çalışarak geçirdim. Amacım tıp okumaktı. Bunu başardığım için çok mutluyum. Öğretmenlerime çok teşekkür ederim" diye konuştu.
LYS'de 460.706 puan alan Hasan Fırat ise Yabancı Dil Sınavı'nda Hakkari il birincisi oldu. Yüksekova İlçesi'nde yaşayan 11 nüfuslu bir ailenin çocuğu olan Fırat'ın babası herhangi bir işte çalışmazken ailenin geçimini fırında işçi olarak çalışan ağabeyi sağlıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle zor şartlarda okumaya çalıştığını belirten Fırat, şöyle dedi:
"Maddi imkansızlıklara rağmen hedefime ulaştım. Bu çok güzel bir duygu. Bu süreçte bana yardımcı olan öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Tüm öğrenci arkadaşlarım sadece çok çalışarak kazanacaklarını bilmelerini isterim." 

FOTOĞRAFLI