ÇANAKKALE Savaşları'nı anlatan 'Son Mektup' adındaki sinema filminin çekimleri tamamlandı.
Başrollerini Tansel Öngel ve Nesrin Cavadzade'nin paylaştığı 90 dakikalık filmin yönetmenliğini Özhan Eren yaptı. Havadaki sahneleri özel bir teknik kullanılarak gerçekleştirilen film için 1915'te savaşta kullanılan Türk, Alman, İngiliz ve Fransızlar'a ait dönemin dört savaş uçağını üç yıllık bir çalışmanın sonucunda yeniden imal ettirdi. Filmin hava görüntülerini de özel bir stüdyoda yeni nesil teknikler kullanılarak hayata geçiren yönetmen Özhan Eren, yerde motor çalıştıracak donanıma sahip uçakların açık hava çekimlerini de yine Çanakkale'de, kurulan dev çekim platosunda gerçekleştirdi.
Gelecek yıl 27 Şubat'ta beyaz perdede sinema izleyiciyle buluşacak, 'Son Mektup'ta gönüllü olarak Çanakkale'ye giden ve orada tanışan 'Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem' ile 'Nihal Hemşire', bir yandan savaşın zorlu şartlarında koştururken diğer yandan da 'Fuat' isminde kimsesiz bir çocuğu korumak için birlikte mücadele ederler. İngilizler'in bir hava baskınında Salih Yüzbaşı'nın ona yardımı sayesinde de kurtulan kimsesiz çocuk Fuat, Nihal Hemşire'nin kanatları altına sığınarak Salih Yüzbaşı ile Nihal Hemşire'nin daha da yakınlaşmasına vesile olur.
Filmin Türkiye ile birlikte, Alman, Avustralya, ABD, Fransa, İngiltere, Danimarka, Hollanda, Belçika, İsveç ve İsviçre'de vizyona gireceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI