Serkan ÖZDEMİR/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, AFAD ve Türk Kızılay'ı, şu ana kadar ihtiyaç sahipleri için ülke genelinden toplanan gıda ve giyim malzemelerini yaklaşık 4 bin aile ile buluşturdu. Yardımların aralıksız sürdüğü, malzemelerin dağıtımının da düzenli olarak yapıldığı belirtildi.
Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından ülkenin dört bir yanından gelen yardımlar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılay'ın organizasyonu ile Soma Kaymakamlığı'nca oluşturulan kriz masası tarafından şu ana kadar yaklaşık 4 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı. Yetkililer 3 bin 200 koli gıda yardımı, 12 bin giyim ve 8 bin 400 oyuncak ve kırtasiye malzemesinin belirlenen ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini vurguladı. Yardımların aralıksız sürdüğünü belirten yetkililer, dağıtımlarında devam ettiğini kaydetti.
Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, "Soma'ya gelen yardımlar koordinasyon merkezinde toplanıyor. Öncelikle faciada ölen madencilerin ailelerine ve yakınlarına ardından ihtiyaç sahibi kişilere yardımlar dağıtıldı ve dağıtım devam ediyor. Vatandaşlar koordinasyon merkezine gelerek ihtiyacı olanları alıyor. Bu zamana kadar yardım alan ihtiyaç sahiplerinin sayısı 4 bini geçti" dedi.

FOTOĞRAFLI