Yaşar CEYLAN/ TORBALI (İzmir), () - ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) İzmir Ekibi, maden faciasının meydana geldiği Manisa'nın Soma İlçesi'ne 1500 lira yardımda bulunan kişilere makbuzlarını getirmeleri halinde ellerindeki köpeklerin yavrularından vereceklerini açıkladı.
AKUT İzmir Ekibi'nde eğitilen 6 yaşındaki 'Dark' isimli erkek Alman çoban köpeği ile yine eğitilmesi için Çek Cumhuriyeti'nden getirilen 'Nina' isimli dişinin 10 yavrusu oldu. Torbalı'da eğitim ve lojistik merkezi olan AKUT İzmir Ekibi, bu yavruları ilginç bir karar alarak 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağının yaşandığı Soma'ya yardımda bulunacak kişilere verme kararı aldı.
AKUT gönüllüsü Buğra Akbıyık'ın eğitim vermeye devam ettiği iki köpeğin sevimli yavrularının Soma'ya bağış için açılan banka hesaplarına 1500 lira bağışta bulunacakları verileceği sosyal medyadan duyuruldu.
AKUT İzmir Ekip Lideri Alper Özkarakaş, "Piyasada 1000 Euro'ya sahiplendirilen bu yavrular, köpek bakabilme yeterliliği olan ve Başbakanlığın açtığı Soma'ya bağış hesaplarına yapılan minimum 1500 TL'lik bağış makbuzu getirilmesi karşılığı sahiplendirilecek. İsteğimiz yavruları hem gerçek hayvansever insanlara ulaştırabilmek hem de Soma'daki yurttaşlarımıza bir nebze de olsa el birliği ile yardım edebilmek. Açtığımız sosyal medya sayfası 'Nina ve Dark -Soma'ya uzanan patiler' sayesinde yavruları sahiplenmek isteyen insanlarla karşılıklı tanışarak yavrular için en uygun aileler seçilebilecek" diye konuştu.

YC(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)