MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, Cuma namazı için ilçedeki camilere akın eden vatandaşlar, ölen işçiler için dua etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Murat Alkan, yaşamını yitiren madencilerin şehitlik rütbesine ulaştıklarını söyledi.
İlçe merkezindeki tüm camilerde Cuma namazına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Somalılar faciada yaşamını yitiren hemşehrileri için namaza koştu. Camilerin avluları tamamen doldu. Ulu Cami'de kılınan Cuma Namazı'na MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral ile Erkan Akçay ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün de katıldı. Cuma namazı öncesinde cami bahçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Metin Alkan, kazada yaşamını yitirenler için dua etti.
Cuma namazını kıldıran ve hutbesinde faciada yaşamının yitiren işçilerin şehitlik mertebesine ulaştığını söyleyen Murat Alkan, "Hayatını kaybeden kardeşlerimize sonsuz rahmet diliyorum. Rabbim onları şehitler rütbesine terfi ettirdi. Yakınlarına, kardeşlerine, anne babalarına, çocuklarına, milletimize rabbim sabrı cemil ve dayanma gücü bahşetsin. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Rabbim, milletimize bu tür kederleri, elemleri bir daha yaşatmasın. Böyle zamanlarda sabırlı olmalıyız. Sabır yağdır Rabbim diye el açmalıyız. Dönüşümüz Allah'adır. İnsanın ebediyet yurdu orasıdır" dedi. Alkan, "Oraya çoluk çocuğunun rızkını aramak için gidenler, yüzleri kömürden kapkara olsalar bile yüzleri ak gidenler, Soma'da, Zonguldak'ta ya da bir başka yerde yerin yüzlerce katı altına inerek rızkını arayan madenci kardeşlerimizi, orada sahur ve iftar yaparken haberlerde görmüşsünüzdür. Onlar ne mübarek kardeşlerimizdir. Onlar bize emeğin, alın terinin, helal rızık peşinde koşmanın ne mübarek bir şey olduğunu öğrettiler. Onlar şimdi rabbimizin misafirleridir, sevgili peygamberimize komşuluk etmektedirler. Bugünlerde hepimize düşen görev acıları paylaşmaktır. Geride kalanlara sabır niyaz etmektir. Memleketin her tarafından Soma'da vefat eden kardeşlerimize hatimler, dualar göndermeliyiz. Gönüllere kor düşmüştür. Bugünler 76 milyonun bütünleşmesi gereken günlerdir" diye konuştu.
Cuma Namazı öncesi ve sonrasında çeşitli kişi ve kurumlar camilerde lokma ve hayır dağıttı. Namaza katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Acımız büyük. Şu an söylenecek pek bir şey yok. Nur içinde yatsınlar. Geride kalan ailelerine sabırlar nasip etsin. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız yaptığı açıklamaya göre şu anda 18 kardeşimizin maden altında olduğunu biliyoruz. 284 işçi kardeşimizi kaybettik" diye konuştu.

ŞY(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)