Serpil KIRKESER / İSTANBUK, () - SOMALİ'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden SAT Komandosu Deniz Kıdemli Başçavuş Saadettin Doğan, Poyrazköy Davası'nın sanıklarından biriydi.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENEN DOĞAN, KARDAK'A ÇIKAN EKİPTE DE GÖREV YAPTI



Doğan'ın "Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyordu. Yargılama sürecinde Saadettin Doğan hiç tutuklanmadı. 85 sanıklı Poyrazköy Davası'nın tutuksuz sanığı Doğan'ın avukatı da yoktu. Doğan aynı zamanda kardak krizi sırasında kayalıklara çıkan ekipten de biriydi.

THY'YE GÜVENLİK HİZMETİ VEREN ŞİRKETİN GÜVENLİK ŞEFİ'YDİ



Türk Hava Yolları'na (THY) güvenlik hizmeti veren bir firmanın Güvenlik Şefi Saadettin Doğan, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK



42 yaşında hayatını kaybeden Saadettin Doğan'ın cenazesi yarın Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy'de toprağa verilecek.

YARGILANDIĞI DAVA EYLÜL AYINDA GÖRÜLECEK



İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Saadettin Doğan'ın da sanıkları arasından bulunduğu Poyrazköy Davası'nın dosyası, TMK 10. madde ile yetkili mahkemeler ile eski özel yetkili mahkemelerin kaldırılması üzerine, Kartal'daki İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu mahkemede başlayacak yargılamanın ilk duruşması ise 18 Eylül'de yapılacak.

(GK)