Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL, () SOMA'daki maden faciasının ardından duyarlı işadamları harekete geçti. Ekşioğlu Vakfı, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarından 100 tanesinin 5 yıllık eğitim için 1 milyon TL yardım ayırdı. Yönetim Kurulu kararıyla 1 milyon TL yardım kararı alan Vakıf yöneticileri konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi yaptığı basın açıklamasında, "Acımız büyük ülkemiz tek yürek olmuş, Soma'daki maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu elim kazayla ilgili olarak, herkes üzerine düşen çabayı sarfetmelidir. Halkımızı derinden yaralayan kazaya duyarsız kalamayız. Sadece acıları paylaşmak yetmez. Ekşioğlu vakfı olarak elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

100 ÖĞRENCİYE 1 MİLYON TL EĞİTİM YARDIMI
Vakıf Başkanı Ali Ekşi bu çerçevede maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinden 100 öğrencinin 5 yıl boyunca eğitim masraflarını üstlenme kararı aldıklarını söyledi. Ekşi "Manisa Valiliği ve Bakanlığın tespit ettiği 100 öğrencimizi okutma kararı aldık. Bu karar doğrultusunda tarafımıza bildirilecek 100 öğrenciyi okutmak için 1 milyon TL ayırdık. İlk okuldan yüksek öğretime kadar her ay hesap numaralarına yatırmak üzere yönetim kurulumuzdan karar çıkmıştır. Uygulamak üzere devlet yetkililerinden talimat bekliyoruz" dedi. Ali Ekşi, diğer işadamlarına da Soma'ya yardımda bulunma çağrısı yaptı.
Vakfın Meclis Başkanı Mahmut Ekşi ise, "Her ay sistematik bir şekilde banka hesaplarına yatırılacak. İsim tespiti tamamen Valilik ve İlgili Bakanlık tarafından tespit edilen öğrenciler olacak" diye konuştu. Ekşioğlu Vakfı Başkanvekili Kadem Ekşi de maden faciası dolayısıyla geleneksel olarak düzenledikleri Karasu şenliklerini iptal ettiklerini söyledi. Kadem Ekşi "Zaafiyet ve eksiklik hepimizin ama bu ülke için hepimiz elimizi taşın altına koyuyoruz. Acı dönemlerinde paylaşmak esastır, bir nebze olsun çorbada tuzumuz olsun diye nakdi bir yardımda bulunmak istedik" diye konuştu.

RA (MK) (FOTOĞRAF)