Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa), ()- MANİSA'nın Soma İlçesi'nde yaşanan faciadan sonra Başbakan ve bakanların verdikleri sözleri hatırlatmak için, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Dev-Maden Sen üyesi olan yaklaşık 150 maden işçileri Ankara'ya yola çıktı.

Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgülü, Soma faciasından sonra madencilere verilen sözleri hatırlatmak amacıyla Ankara'ya gideceklerini ve Meclis'teki parti grup başkanlarına hazırladıkları dosyaları teslim edeceklerini söyledi. Görgülü, "Daha önceden verilmiş olan sözler var. Bu sözlerin içinde ölen madenci şehitlerimizin çocuk ve aileleri yapılacak olan yardımlarla ilgili sözler var. İşçi sağlığı ve iş güvenliği çalışma koşulları bakımından yasal alanlardaki çıkarılması gereken yasal düzenlemeler ve diğerleri var. Bu sözlerin tam ve eksiksiz olarak tutulmasını istiyoruz. Buradaki madenci arkadaşlarımız sadece Soma için değil, bütün madenci işçileri ve taşeron cehenneminde ve hakları gasp edilen işçiler için Ankara'ya gidiyor. Bunun için bekle bizi Ankara diyoruz" dedi.

Yaşanan Maden faciasında kurtarma ekibinde bulunan Hıdır Gül ise, "Ankara'ya gidiş sebebimiz öncelikle şehit ailelerine 150 bin TL para ve iki daire verilmiş ancak öncelikli amacımız şehit ailelerinin haklarını savunmak. Ondan sonra iş yerlerimizin açılması ve bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAF