İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - SOMA'da hayatını kaybeden maden işçileri için Antalya'da ilginç bir eylem yapıldı.
Halkevleri, Liseli Genç Umut, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Grubu ve Öğrenci Kolektifleri'nin ortaklaşa imza attıkları 'Flash mob' eylemi, dikkat çekti. Eyleme, Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtinde bulunan barlarda müzik yapan orkestralar da destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 'Flash mob' eyleminde, başında fötr şapkası bulunan patron, meydanda gelişi güzel bekleyen eylemcilere tokat ve yumruk atarak yere serdi. Orkestraların türküleri eşliğinde patron işçileri öldürürken, bir zaman sonra işçiler ayaklanarak ellerindeki kazmalarla patronun üzerine yürüdü. Patronu araya alarak yaptıkları karşısında cezalandıran maden işçisi görünümündeki eylemciler, eylemi izleyen vatandaşlar tarafından da alkışlandı.
Eylem, turistlerin meraklı bakışları arasında gerçekleşti. Birçok turist elindeki fotoğraf makinesi ve kameralarla eylemi kaydetti.
Meydanda toplanan liselilerden oluşan bir grup ise Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu, madende hayatını kaybeden işçiler için Fatiha Suresi'ni okuyarak dua etti.

İL(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)