İZMİR, () - İZMİR'in Buca İlçesi'nde, Buca Belediyesi Dağcılık Kulübü (BUBEDAK) tarafından organize edilen dağ yürüyüşüne katılanlar, birer fidan dikti ve o fidanlara ölen madencilerin isimlerinin yazılı olduğu künyeler asıldı.
Sabah saatlerinde buluşma noktası olan Buca Belediyesi nünde toplanan çok sayıda Bucalı, buradan otobüslerle yürüyüşün başladığı Manavur Deresi mevkiine geçti. Ardından başlarında sarı renkte madenci baretleri ve önlerinde 'Soma İçin Yürüyoruz' yazılı siyah tişörtleriyle yürüyüşe geçenler 'Soma'yı unutturmayacağız' sloganı attı. Daha sonra Bucalılar, belediye tarafından oluşturulan Soma Maden İşçileri Hatıra Koruluğu'na ulaştı ve burada madenciler adına fidan dikimi gerçekleştirildi.
Yürüyüşe katılan CHP'li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, diktiği iki fidanın üzerine maden şehitleri Ramazan Mercan ve Erol Işık'ın isimlerinin yazılı olduğu künyeleri astı.  Piriştina, "Soma'da yitirdiğimiz canların vicdanları uyandırmasını bekliyoruz. Evine götüreceği bir parça ekmek için mücadele verenleri asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Biz bir koruluk oluşturduk. Yapılacak hiçbir şey yiten canları geri getirmez ama bundan sonra böyle olayların yaşanmaması için duyarlı olmalıyız. Yürüyüşümüze katılan tüm duyarlı Bucalı hemşerilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)