MADEN ŞEHİDİ MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
İşsizliğin yüksek olduğu Hakkari'den 8 yıl önce, çalışmak üzere 2 bin 50 kilometre uzaklıktaki Manisa'nın Soma İlçesi'ne göç eden ve maden ocağındaki faciada can veren 32 yaşındaki Emrullah Armut'un cenazesi, memleketine getirildi. Evli ve 2 çocuk babası maden şehidi Armut, 5 bin kişini katıldığı cenaze töreniyle gözyaşları arasında toprağa verildi.
Ankara'dan uçakla Van'a, buradan da karayoluyla Hakkari'ye getirilen Armut'un cenazesi Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftlik Mevkiinde Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla karşılandı. Hakkari Devlet Hastanesi morgona alınan Armut'un cenazesi daha sonra da cenaze namazı için Hakkari Devlet Hastanesi bahçesine getirildi.
Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Belediye Başkanı Dilek hatipoğlu, Belediye Başkan vekili Nurullah Çiftçi, BDP Hakkari İl Başkanı Av. Mustafa Miraz Çallı, Ak Parti il Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Türk Halk müziği Sanatçısı Aydın Aydını şehidin babası Ebubekir Armut, kardeşleri, STK temsilcileri'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi cenaze törenine katıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Hakkari Müftüsü Faysal Geylani, Türkiye'de 76 milyon insanın Soma'daki acıyı paylaştığını, bu acının küçülmesi için birlik ve beraberlik içerisinde bulunulması gerektiğini vurguladı. Soma'daki maden şehitlerine rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Müftü Geylani, maden ocağı altında kalanlardan biri olan Emrullah Armut'un cenazesine katılanlardan da halallik isteyip, cenaze namazını kıldırdı.
Kılınan cenaze namazının ardından Armut'un cenazesi Hakkari Belediyesine ait cenaze aracıyla yukarı Merzan mahallesindeki baba evine götürülüdü. Ardından da ayanı mahallede bulunan mezarlığı getirilip, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin toprağa verildiği mezarlığa gelen baba Ebubekir Armut, güçlükle ayakta durabildi. Baba Armut'u Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı teselli etti. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından taziyeler, Merzan Mahallesindeki taziye evinde kabul edildi.
ÖĞRENCİLER VE SENDİKACILAR SOMA ŞEHİDİ İÇİN YÜRÜDÜ'
Bu arada Hakkari Üniversitesine bağlı Cöder öğrenci Derneğine üye bir grup öğrenci, üzerlerine beyaz önlük giyip, yürüyüş yaptı. Sık sık hükümet aleyhine slogan atan öğrenciler ve Kesk'e bağlı Sendikacılar , burada otruma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. Öğrencilere Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve BDP'iller de destek verdi. Hakkari şöförler ve Otomobilciler Derneğine bağlı Taksi durakları ise siyah bez astı. Şöförler Cemiyeti Başkanı Abdi Aslan, Soma'daki acıyı yüreklerinde paylaştıklarını söyledi.

BD(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)