Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - MANİSA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciada kendilerine ilk yangın ihbarının 1 saat 5 dakika sonra yapıldığını açıkladı. Kapalı ocak maden kazalarında yasal olarak itfaiyenin müdahale yapmasının yasak olduğunu da belirten Gül, belli bir mesafeye kadar madende çalıştıklarını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, 'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Soma Eynez'de Özel Soma Kömürleri İşletmesi'nde 13 Mart Salı günü saat 15.10 sıralarında başlayan yangın, ilk olarak saat 16.15 sıralarında Soma itfaiyesine haber verildi. Soma itfaiyesi ilk önce birlik olarak gitti. Aynı saatte de 112 aranarak bilgi verildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyeleri de kısa süre sonra yola çıktı. Kapalı ocak maden kazalarında yasal olarak itfaiyenin müdahale yapması yasaktır. Madenciler müdahale ederler. Çünkü onlar bu konuda eğitimlidirler. İlk olarak yandaki İmbat Madeni'nde çalışanlar, Soma Madencilik'in diğer vardiya çalışanları müdahale ettiler. Biz maden girişinden 300- 400 metre içeri girdik. Oksijenli bölümdü. Daha ileriye sokmuyorlardı."
Manisa 112 yetkilileri ise ulaşma saatinin bugün yapılan ihbar telefonlarının ses kayıtlarının dinlenmesi ile belirleneceği gerekli açıklamanın Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağı açıklandı.

MHÖ(İÖ/ESM)