ERZURUM'da Soma'da ölen işçiler için dua eden Müftü Hasan Çınar "Bu kardeşlerimizin vefatında ihmali olan varsa, hem dünyalık, hem ahiretlik haklarına gerekli işlemin yapılmasını nasip eyle yarabbi" dedi.
Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki tarihi Taşmağazalar Çarşısı'nda, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür ocağında hayatını kaybedenler için lokma döküldü. Taşmağazalar Semtindeki anma törenine Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Müftüsü Hasan Çınar, Taşmağazalar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Suat Demirci ile vatandaşlar katıldı.
Müftü Hasan Çınar lokma dağıtımı öncesi yaptığı duada "Bu kardeşlerimizin vefatında ihmali olan varsa, hem dünyalık hem ahiretlik haklarına gerekli işlemin yapılmasını nasip eyle yarabbi" dedi.
Taşmağazalar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Suat Demirci, Soma'da ölen madencilerin ailelerine giyim yardımı yapacaklarını söyleyerek, "Geride kalanlara 30 koli yardımı yapacağız. Allah hayrımızı kabul etsin. Bir daha böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu. Duaların ardından 4 bin tabak lokma dağıtıldı.

 ZK,KB(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)