Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()- MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından ilçede helva hayrı yaptı. Kentin değişik noktalarında toplam 10 bin helva dağıtıldı. Hayatını kaybeden madencilerin evlerine de dağıtılmak üzere kolilerle helva gönderildi.

Soma'da yaşanan maden faciasının yedinci günü olması nedeniyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi kentte helva hayrı yaptı. İlk olarak ilçe mezarlığında Manisa Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyarete gelen vatandaşlara ve yakınlarına helva dağıtıldı. Daha sonra il merkezinde kurulan stantta helva dağıtımına gün boyu devam edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, ölen madencilerin evlerine de dağıtılmak üzere helva gönderip, 'başsağlığı' dileğinde bulundu.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, üzücü olayın üzerinden yedi gün geçmesine rağmen yaşanan acıların tarif edilemez olduğunu ifade edip, "Bir kez daha hayatını kaybeden maden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakmadı. Bu ateş hepimizi yaktı" dedi.

MHÖ(YY/SSA) (FOTOĞRAF)