Fatih YILMAZ/TOKAT, () - MANİSA'nın Soma İlçesinde kömür madeninde meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçiler, Tokat'ta çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen programla anıldı.
Kentte günün ilk anma programı Tokat Gazeteciler Cemiyeti tarafından gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma programına çok sayıda gazeteci katıldı. Yakalarına siyah kurdele takan gazeteciler maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Gazetecilerin ardından alana gelen Türkiye Kamu Sen üyesi 100 kişilik grup, 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlere, dualarımız sizinle' pankartı açtı. Burada grup adına konuşan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Sarı, Soma'da yaşanan acı olayın tarifinin bulunmadığını söyledi. Sarı, "Tüm milletimiz Soma'da yaşanan bu acıyı kendi yüreklerinde hissediyor. Bir tek çalışanımızın burnunun bile kanaması bizlerin canının yanmasına sebepken, yüzlerce can kaybının yaşanması yüreklerimizi dağlamaktadır. Yaşanan tam bir faciadır. Bu olay masaya yatırılmalıdır. Ah vah etmek yerine bundan ders çıkarılmalıdır" dedi. Grup açıklamanın ardından ölen işçiler için dua ederek meydandan ayrıldı.

FY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)