Mahir ALAN/ADIYAMAN, () - ADIYAMAN'da, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden 301 işçinin isimlerinin yazıldığı uçurtmalar uçuruldu.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Adıyaman Gençlik Merkezi tarafından Karadağ Seyir Tepesinde, organize edilen uçurtma şenliğinde Soma'daki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin yazılı olduğu uçurtmalar uçuruldu. Soma'da meydana gelen faciayı asla unutmayacaklarını belirten Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, şunları söyledi:
"Soma için biz burada onları anmak için onları tekrardan hatırlatmak için 301 maden şehidimizin uçurtmaya isimlerini yazdık. Mekanları cennet olsun yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bugün etkinliğimiz aslında tüm halkı kapsayan bir etkinlik bütün aileleri buraya davet ettik. Etkinlik içerisinde kitap okuma etkinliği var burada gerçekleştirerek halktan gelen kitapları aynı zamanda bir köy okuluna bağışlanacak bunla beraber gençlerin çocukların eğlenebileceği etkinlikler var" dedi.

MA(HK/ESM) (FOTOĞRAFLI)