Şevket YILMAZ/SOMA (Manisa), () - MADEN faciasında 301 kişinin yaşamını yitirdiği Manisa'nın Soma İlçesi'nde bugün 'İşçi cinayetlerine, özelleştirmeye, talana ve soyguna karşı kamulaştırma' adıyla düzenlenen yürüyüş ve mitingine katılan 7 bin kişi, özelleştirmelere ve ölümlere 'dur' dedi.
Türk- İş ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Soma Şubesi tarafından düzenlenen,  Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İşçi Partisi ve Tes-İş Sendikası'nın da destek verdiği yürüyüş ve mitinge katılanlar saat 12.00'de başladı. İlçedeki 216 Evler Sitesi önünde toplanan kalabalık, Cengiz Topel Meydanı'na gitmek üzere yürüyüşe geçti. Ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla yürüyenler, Soma'daki maden ocaklarının tamamının kamu eliyle çalıştırılmasını isteyip, özeleştirilmelerine karşı çıktı. Yol boşunca 'Madencinin ateşi AKP'yi yakacak', 'AKP istifa', 'Her yer Soma her yer direniş', 'Taşerona hayır', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Soma uyuma madencine sahip çık' sloganları atıldı. 
'Taşerona hayır', 'Kömür bitti', 'Çözüm kamulaştırma' pankartlarının taşındığı yürüyüşe katılanlardan, Atatürk Caddesi'ndeki Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürlüğü önüne ulaştığında, büyük bölümü 13 mayıs günü facianın meydana geldiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında çalışan işçilerin bulunduğu gruptan, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran için istifa sloganları yükseldi. Yürüyüşe devam eden işçiler Beşyol Mevkii'ndeki Madenci Heykeli'ne geldiğinde, Hakkı Duran'ın istifasını isteyen grup, Türk- İş'e de tepki gösterip, 'Katil Sendika' ve 'Türk- İş dışarı' sloganları attı.
Yürüyüş Cengiz Topel Meydanı'nda son bulurken, siyah baret takan madencilerin de aralarında bulunduğu grup, kömür ocağı faciasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.
Ölen madencilerden bazılarının çocukları burada, gökyüzüne siyah güvercinler bıraktı ve ardından miting başladı.

FOTOĞRAFLI