Taylan YILDIRIM- Hakan GÜNGÖRDÜ/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin aileleri ve yakınları, bayrama buruk girdi. Arefe günü şehit madencilerin mezarlarını ailelerinin yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti.
İşçi yakınlarından Muammer Kandemir, madencilerin mezarlarını dolaşıp üzerlerine buğday attı. Madende 2 yakınını kaybeden Fatma Güleç ise, acıyla dolu 2.5 ay geçirdiklerini, şimdi de onların ruhuna gitmesi için dua etmeye geldiklerini söyledi.
Geçen 13 Mayıs'ta Soma kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağındaki yangında 301 işçi öldü. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine, geçen yaklaşık 2.5 aylık süre içerisinde çok sayıda ziyaretçi geldi, çeşitli yardımlar yapıldı. Ailelerin acılarına tüm Türkiye ortak oldu.
ŞEHİTLERİNİN MEZARLARINA KOŞTULAR
İşçi yakınlarının yaşadığı acıyı ve burukluğu hiçbirisi dindiremedi. Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce arefe günü işçi yakınları yine şehitlerinin mezarlarına koştu. Şehitlerinin mezarlarını temizleyen aileleri, onlar için dua etti. Erken saatlerden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan mezarlıga gelenler tek tek mezarların başına gidip dua etti.
BUĞDAY SERPTİ
İşçi yakınlarından Muammer Kandemir, hem mezarlıkların yeşillenmesi hem de mezar başına gelen kuşların yemeleri için şehit madencilerin mezarlarını dolaşıp üzerlerine buğday serpti. İşçilerden Kemal Çoban ile Davut Köse'nin yakınları da, mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu. Çoban'ın yakını Fatma Güleç, "Acıyla dolu 2.5 ayımız geçti. Çok ağladık ama çocukları ve bizlere ayakta durmaya çalıştık. Şimdi bir sorunumuz yok. Onların ruhlarına gitmesi için mezarlarını ziyaret edip dualarımızı yaptık" dedi. Kemal çoban'ın yeğeni Abdullah Güleç ise, ölen madencilerin kimseye bir zararlarının olmadığını, iyi birer insan olarak yaşadıklarını ve sonrasında da şehit olduklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI