KOZAĞAÇLI: "BAKAN YALAN SÖYLÜYOR"
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, polis tarafından gözaltına alınan 36 kişi, sağlık raporu alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.
Gruptakiler ve sendika üyeleri saat 21.30 sıralarında Eğitim-Sen Soma İlçe Temsilciliğinde basın toplantısı düzenledi. Soma'daki facianın ardında Soma İçin Adalet Komisyonu kurduklarını kaydeden Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın gerçekleri anlatmadığını iddia etti. Acılı ailelerin yanında olmaya çalıştıklarını belirten Kozağaçlı, "Üzerimize polis gönderip, Soma halkını polise dövdürdüler diye, biz davamızdan vazgeçmeyiz. İşçilerin ölümüne neden olan şirket sahipleri ellerini kollarını sallayarak madende basın açıklaması yaptı. Biz kaldırımda dururken saldırıya uğradık. Bunu yapan polisler, camilerde yattıklarını, huzursuz ve mutsuz olduklarını söyledi, biz de onlara ses çıkartmalarını söyledik. Biz Somalıyız, bu hesap soruluncaya kadar burada kalacağız. Mühendisler, o madenlerde çalışan ustalar, ailelerle görüşüyoruz, bu olayın nedenini ve kaç kişinin hayatını kaybettiğini bizler de açıklayacağız. Şu bir gerçek ki bakan yalan söylüyor, gerçek rakam söylenen değil" dedi.
Madende hayatını kaybedenlerin yakınlarının tüm dava takibi için Manisa Barosu'na başvurmaları çağrısında bulunan Selçuk Kozağaçlı, bunun karşılığında hiç bir ücret talep edilmeyeceğini dile getirdi. Gözaltına alınanlardan beden eğitimi öğretmeni Ayşegül Ersoy ise eğitim verdiği Linyit Anadolu Lisesi'ne elleri kelepçeli olarak götürüldüğünü, gözaltına alınmasını gerektirecek hiç bir şey yapmadığını anlattı. 

(YY/RT) (FOTOĞRAFLI)