MANİSA'nın Soma İlçesi'nde kömür madeni faciasında yaşamını yitiren işçilerden 23'ü bugün Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mezarlık ana baba gününe dönerken, gözyaşları sel oldu. Defnedilen her maden işçisinin farklı hikayesi yürekleri dağladı, kömür ocağı şehitleri için eller açıldı, hepsi dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Kazada yaşamını yitiren Uğur Çolak'ın 20 aylık oğlu İsmail, babasının mezanın başında yaşananları seyrederken, babaannesi torununa sarılıp oğlu için ağıt yaktı.
Soma Belediye Mezarlığı, bugün en acı günlerinden birini yaşadı. Mezarlıkta dün defnedilen 9 kişinin ardından bugün de 23 madenci toprağa verildi. Mezarlıkta bir yandan işlemleri tamamlanan işçilerin definleri yapılırken, bir yandan da ölü sayısının artması nedeniyle belediye ekipleri yeni mezar yeri kazmayı sürdürdü. Mezar kazma işlemlerine belediye personelinin yanı sıra yaşamının yitiren işçilerin yakınları da yardım etti.
Türk Kızılayı, Soma Belediyesi, Manisa Valiliği ve birçok gönüllü vatandaş ve kuruluş mezarlıktaki işlemlerde yakınlarını kaybedenlere yardımcı olurken, sürekli su, bisküvi, kolonya ikramı yapıldı. Sağlık ekipleri fenalaşan işçi yakınlarına müdahale etti, sakinleştirmeye çalıştı. Madendeki kazada yaşamını yitirenler, mezarların başında okunan dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Faciada yaşamını yitiren 25 yaşındaki Uğur Çolak'ın annesi Gülsüm Çolak, ağıdıyla yürekleri dağladı. 20 aylık İsmail'i kucağına alarak oğlunun mezarının başında ağıtlar yakan Gülsüm Çolak, torununa sarılarak, "Uyan oğlum uyan, sana ev yaptırdım da beğenmedim. Arkadaşlarınla burayı çok mu sevdiniz. Bak İsmail'ini getirdim sana. Ah kuzum" diyerek gözyaşı döktü. Oğulunun mezarını öpen, toprak atan acılı anne, yakınları tarafından güçlükle mazar başından kaldırıldı ve sakinleştirilmeye çalışıldı. Küçük İsmail olan bitinden habersiz yaşananları izlerken, babaennesinin ağıtları üzerine ağlamaya başladı. Gülsüm Çolak, torununu babasının mezarının üzerine de bir süre koydu.

ONB,RÇ(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)