MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın ardından 19 Mayıs törenleri de buruk kutlandı. Anıta sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Dilmek Kuruçay, çelenk bıraktı. Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı ise, ülke olarak acıyı paylaşmayı bildiklerini, bir daha bu tür acıların yaşanmamasını dilediklerini söyledi.
Geçen salı günü 301 işçinin yaşamına mal olan maden faciasının ardından Soma'da yöneticiler ilk kez 19 Mayıs töreninde bir araya geldi. Cengiz Topel Meydanı'ndaki tören saat 10.00'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Dilek Kuruçay'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı ile bürokratların yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Ak, CHP Milletvekilleri Özgür Özel ile İhsan Özkes de, törene katılan siyasiler oldu. Kaymakamlıkta bulunan Vali Abdurrahman Savaş ise töreni katılmadı. Tören, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla da kısa süren tören sona erdi.
Törenin ardından CHP milletvekilleriyle konuşan Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, “Buruk bir bayram kutladık. Türkiye'nin her bölgesinden arayanlar oldu. Acımızı paylaştılar, destek oldular. Acıyı milletçe paylaşmayı biliyoruz. Bu acılardan ders alınmasını ve aynı şeylerin yaşanmamasını diliyorum" dedi. Atçı, madenle ilgili soruşturmanın da devam ettiğini, kapılarının yangının söndürülmesi için kapatıldığının yeniden faaliyete geçip geçmeyeceğinin ise, incelemeler sonrasında belli olacağını söyledi.

TY(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)