Hüseyin TÜCCAR/ BURSA, () - BURSA’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu akademik meslek odası yöneticileri, Somalı maden şehitleri anısına iki günlük saygı nöbeti başlattı. 199 baret ile Soma yazılırken 301 adet baret ile ise temsili mezarlık yapıldı. 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu akademik meslek odası yöneticileri, Somalı maden şehitleri anısına iki günlük saygı nöbeti başlattı. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) önünde 199 baret ile Soma yazılırken 301 adet baret ile ise  temsili mezarlık yapıldı. TMMOB üyesi doktor ve mühendisler, Maden şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup temsili mezarlığa karanfil bıraktılar.
ÇELİK VE YILDIZ’IN İSTİFASINI İSTEDİLER
Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Soma faciası sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın istifasını isteyerek, iki bakanın ağzından Başbakan Erdoğan’a hitaben hazırlanan istifa mektubunu okudu. Mart, "Soma’da iş kazaları ‘geliyorum’ derken, çözüm yollarının araştırılması için verilen araştırma önergelerini reddetmemiz, tarih önünde hepimizi sorumlu kılmaktadır. Yaşanan tüm bu olumsuz süreçlerin sorumluları olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getiremediğimiz için insani, vicdani ve siyasi sorumluluklarımızın bir gereği olarak, bu yükü artık taşıyamayacağımız için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevlerimizden istifa ediyoruz” dedi.
Açıklamaların ardından oda başkanları Somalı maden şehitlerinin anısına iki günlük nöbete başladı. Mühendislerin nöbeti bugün ve yarın akşam saat 19.00 ile 22.00 saatleri arasında yapılacak.

HT (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)