NEVŞEHİR'de Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Meslek Yüksekokulu tarafından Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında ölen 301 madenci anısına yaptırılan ve üzerinde şehitlerin isimleri yazılı anıt törenle açıldı. Bu arada anıtın çevresindeki alana ölen her madenci için 301 fidan dikildi.
Avanos Meslek Yüksekokulu Mimari ve Restorasyon bölümü ögrencileri tarafından 1 haftada 3 metre yüksekliğinde 1 metre 80 santim eninde Özkonak yolunda organik tarım uygulama alanına, yöreye özgü taşlarla yaptırılan 'Soma Anıtı' üzerinde faciada hayatını kaybedenlerin madencilerin isimleri yer alıyor. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, anıtın açılış töreninde, Avanos'taki okul yönetimi tarafından böyle bir proje kendisine getirildiğinde çok heyecanlandığını ve anlamlı bulduğunu söyledi. Soma'daki maden faciasında ölenlerin anısına sahip çıkmak adına bu anıtı çok önemsediğini belirten  Filiz Kılıç, şöyle dedi:
"Hepimiz bu acı olay üzerine büyük üzüntüler yaşadık. Hiç bir zaman da unutmayacağız. Ama , okulumuzun bunu bu şekilde anıtlaştırması tarihe mal etmesi bence çok güzel ve anlamlı bir mesaj oldu." 
Rektör Prof.Dr. Kılıç, konuşmaların ardından Soma Anıtı'nın açılışını yaptı. Törene katılanlar Anıt'ın bulunduğu arazide oluşturulan Soma Şehitleri Fidanlığı'na hayatını kaybeden madencilerin anısına 301 fidan dikti. 

FOTOĞRAFLI