Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'da, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından protesto gösterisi yapmak için toplanan gruba, polis biber gazlı ve TOMA'lı müdahalede bulundu.
Soma'da işçilerin madende ölmesine tepki göstermek isteyen CHP, ÖDP, EMEP, TKP, İP ile bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, İstasyon Meydanı'nda toplandı. Ellerinde 'Bir avuç kömür için, bir ömür verenler', 'Dünyanın en onurlu karası', 'Facia değil toplu katliam' ve 'Maden işçileri onurumuzdur' yazılı döviz taşıyan, hükümet alehine slogan atan grup, Adnan Menderes Bulvarı'nda yürümeye başladı. Grubun önünü kesen polis, Abide Meydanı'nda barikat kurdu. Bir süre burada oturan, ardından barikata yüklenen göstericilere, polis biber gazı ve TOMA ile müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçmaya başlayan göstericilerden 10 kişi gözaltına alındı.
Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan grup, gözaltına alınanların serbest sırakılması için oturma eylemine başladı. Müdahale anında buradan geçen vatandaşların da biber gazından etkilendiği görüldü.

CU(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)