CUMHURİYETİUN temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 95'inci yıl dönümü öncesi prova yapan Türk Hava Kuvvetleri'ne Solo Türk uçağının alçaktan uçuşları, Erzurum'da durumdan habersiz olan vatandaşlar arasında heyecan yarattı.
Valilik tarafından hazırlanan 'Erzurum Kongresi'nin 95'inci yıldönüm etkinlikleri kapsamında kongrenin başladığı gün olan 23 Temmmuz'da yapılacağı duyurulan Solo Türk gösterisi öncesi bugün öğle saatlerinde Erzurum semalarında prova yapıldı. Yeterince duyurusu yapılmadığı için alçaktan uçan tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağınin sesiyle bir ok kişi elerinden sokağa çıkarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. 
Solo Türk, yaklaşık yarım saat kadar alçaktan uçtu ve her iki kanat ucunda takılı bulunan duman gereçleri aracılığı ile beyaz renkli duman saldı. Vatandaşlar, bunun bir gösteri uçuşu olduğunu öğrenince rahatladı.
Solo Türk, yarın saat 12.00'de tarihi Yakutiye Medresesi önünde bulunan Kent Meydanı'nda toplanacak vatandaşların izleyecekleri bir şov sunacak.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında Erzurum Kongresi'nin toplanmasının 95'inci yıl törenleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla Atatürk heykelinin bulunduğu Havuzbaşı'nda saat 10.30'da başlayacak. Yakutiye Kent Meydanı'na kadar yapılacak kortej yürüyüşünün ardından Solo Türk gösterisi izlenecek. Saat 13.00'de ise TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından 3.5 milyon lira harcanarak restore edilen tarihi kongre binası Cemil Çiçek tarafından hizmete açılacak.

FOTOĞRAFLI