İZMİT’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü bugün törenlerle kutlandı. Kurtuluş törenleri kapsamında İzmit Körfezi üzerinde gösteri uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetleri'nin Solo Türk ekibine ait F-16 uçağı izleyenleri hayran bıraktı.
İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü kutlama törenleri saat 10.00'da folklor gösterileri ve Atatürk Anıtı'na çelenk koyma ile başladı. Kültür tepesinde gerçekleştirilen bu törenin ardından öğlen Bağçeşme mevkiindeki şehitlik ziyaret edildi. Saat 15.00'de de Yürüyüş Yolu'nda kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
İzmit Marina'da devam eden kutlama etkinliklerinde Mehter takımı ve foklor gösterilerinin ardından, saat 16.30'da da Türk Hava Kuvvetleri'nin Solo Türk uçuş ekibinin F- 16 ile İzmit Körfezi üzerinde yaptığı gösteri uçuşu nefesleri kesti.
Havada gösteri fişekleri atan, dikey olarak yükseldiği gibi deniz yüzeyine doğru birçok pike de yapan Solo Türk uçağının bu hareketlerini vatandaşlar çığlık çığlığa heyecan içinde izledi. Birçok vatandaş da unutamayacakları bu hareketleri cep telefonları ile kaydetti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, uçuşlarla ilgili olarak marinada vatandaşlara bilgilendirmede bulunan ve 13 kişilik Solo Türk ekibinin parçası olan subaylara teşekkür plaketleri verdi. 

FOTOĞRAFLI