Sinan HARMANCI/AMASYA, () - AMASYA Genelgesi’nin imzalanışının 95’inci yıldönümü nedeniyle 12- 22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetleri Solo Türk F-16 Uçağı, Amasya semalarında nefes kesen bir gösteri sundu.
Amasya Valiliği ve Amasya Üniversitesi işbirliğiyle 22 Haziran Amasya Genelgesi’nin imzalanışının 95’inci yıldönümünde İpek Köy mevkiinde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Solo Türk F-16 Gösteri Uçağı tarafından gösteri uçuşu yapıldı. Dans gösterileri ile başlayan program, Amasya Tugay Komutanlığı Koro Türk ekibi konseri ile devam etti.
Ardından Solo Türk F-16 Gösteri Uçağı, Amasya semalarında birbirinden güzel hareketler sergileyerek, alanı dolduran insanlara unutamayacakları dakikalar yaşattı. Gösteri sonrasında Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Mehmet Yıldızdan ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Solo Türk F-16 Uçağı pilotunu tebrik ederek, hediye verdi.
Etkinlikte konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Gücünü aziz Türk milletinden alan, Türk milletinin istiklalinin, bağımsızlığının en büyük güvencesi ve teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Türk Hava Kuvvetleri’nin Solo Türk uçağı gerçekten dosta güven, düşmana korku vermiştir. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI