BAL ve Arı Ürünleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkanı Hasan Özkan, sokakta açıkta satılan bal yerine, marketlerde denetim altındaki balların satın alınmasını önerdi.
Adana'da bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'Narenciye Balı Hasadı' törenine katılan Dernek Başkanı Hasan Özkan, son yıllarda bal üzerinde çok oyun oynandığını söyledi. Piyasaya sürülen hileli ballar ile tüketicilerin kandırıldığını belirten Özkan, "Balın kalitesini tadarak ya da başka herhangi bir duyusal özelliğinden anlamak mümkün değildir. Bu nedenle Türk Gıda Kodeksi'ne uygun markalı bal alın. Aldığınız markayı sorgulayın. Güvenilir marka olmasına, üründe parti numarası ve son kullanma tarihi bulunmasına ve kapakta garanti bandı bulunmasına özen gösterin" dedi.
1 YAŞ UYARISI
Çok yararlı bir gıda olan balın insanlara şifa dağıttığını da anlatan Özkan, sağlık açısından doktorlarca yasaklanmayan herkesin rahatlıkla bal tüketmesi gerektiğini kaydetti. Balın bağışıklık sistemine doğrudan etki ettiğini aktaran Özkan, "Bu kadar önemli olan bal, 1 yaşını doldurmamış bebeklere henüz bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediği için verilmemeli. Çünkü, bebekte nefes almakta zorluk, zatürree ve sıvı kaybı gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabilir" diye konuştu.

YB(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)