İSTANBUL, () - TRUMP Alışveriş Merkezi'nde geçmişin eğlenceli sokak oyunları yeniden canlandı. Çocuklar geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutmuş üçtaş, mendil kapmaca, sek sek, tombik gibi çocuk oyunlarını anne babalarıyla, hatta dedeleriyle birlikte oynadı.

Trump Alışveriş Merkezi'nin Çocuk Oyunları Konfederasyonu'nun desteğiyle düzenlediği Sokak Oyunları Şenliği, torundan dedeye üç kuşağı aynı anda eğlendirdi. Üçtaş, sek sek, mendil kapmaca, uzun eşek, tombik gibi geçmişin en eğlenceli sokak oyunlarını Trump Alışveriş Merkezi'nde aileleriyle birlikte oynayan çocukların neşesi görülmeye değerdi. Çocuklar doyasıya eğlenirken aileler de hem eski günleri yad etti, hem de çocuklarının keyfine kendileri de oyunlara dahil olarak eşlik etti.

Sokak Oyunları Şenliği'nde geçmişin unutulmaya yüz tutmuş oyunlarının kuralları önce federasyon yetkilileri tarafından çocuklara öğretildi. Ardından da oyunlar başladı. Özellikle mendil kapmaca büyük ilgi görürken sek sek atlama da kız çocuklarının favorisi oldu.

Çocuklar ve büyükler arasında turnuvalar da yapıldı. Büyüklerin yarışmaları çocukların tezahüratlarıyla kıyasıya bir rekabete dönüştü. Gün sonunda kazanan ise 7'den 70'e tüm turnuva yarışmacıları oldu.

(MV) (FOTOĞRAFLI)