KUMLUCA'da belediyenin kontrol altında tutuğu sokak köpekleri, hayvan bakımevine alınıp tedavi ediliyor, kısırlaştırılıyor. Veterinerlik Müdürlüğü tarafından toplanan sokak köpekleri, bakımdan geçirilip ya sahiplendiriliyor ya da yaşayabilecekleri ortamlarına bırakılıyor.

Rutin tedavi işlemlerinde özellikle karma aşı, parazit ve uyuz tedavisinin uygulandığını belirten Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bu tedavilerin yanı sıra özel kliniklerle ortak yürütülen kısırlaştırma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Başkan Çetinkaya, "Sokak hayvanları ve bakım merkezimizdeki tüm hayvanların yanı sıra özellikle yeni yavrulamış ya da yavrulayacak olan hayvanların titizlikle bakımlarını yürütüyoruz. Bu kapsamda yavru ve annelerin bakımlarını özel kafeslerde yürütüyoruz. En son tedavimizde yavrulara ve annelerine karma aşı ve parazit tedavisi uyguladık" dedi.

Çalışmaların sağlıklı ortamlarda yürütüldüğünü anlatan Başkan Çetinkaya, kısırlaştırma ve tedavi işlemlerinden sonra sağlıklı hayvanların ya sahiplendirildiğini ya da doğal hayatlarını devam ettirebilecek ortamlarına geri bırakıldıklarını sözlerine ekledi. (FOTOĞRAFLI)