BURSA'DA sokak kedilerinin barınma ve bakımları için özel kedi evleri yapıldı. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Bursa 2'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan 11 kedi evinin dağıtımı başladı.
Sokak kedilerinin barınması için yaptırılan kedi evlerinden biri Orman ve Su İşleri Bursa 2'inci Bölge Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Nihal Bilgici tarafından Mudanya Belediyesi Veterineri Şükriye Çelikkol'a teslim edildi. Kedi evlerinin bakımının gönüllü hayvanseverler tarafından yapılacağı bildirildi. Gönüllü hayvanseverlerden ev hanımı Rüya Parsak'ın Mudanya'da uygun görülen yere konulacak kedi evinin tüm bakımını karşılayacağı açıklandı.
Veteriner Hekim Şükriye Çelikkol, Mudanya Belediyesi olarak sokak hayvanlarını koruma ve bakımı için çeşitli çalışmalar yapıldığı anlatarak "Belediyemiz ilçemizin muhtelif yerlerine yem matikler koydu. Sokak aralarına hayvanlarının beslenmesi için hazırlanan özel kutular yerleştirildi. Hayvan severler bu kutulara yemek ve su koyarak sokak hayvanlarının sağlıklı şekilde beslenmelerini sağlıyor. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Bursa 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan 11 adet kedi evi sokak kedilerinin barınma ve bakımlarının yapılabilmesini sağlayacak. Bunlardan 1 tanesi Mudanya belediyemize teslim edildi, uygun göreceğimiz bir yere konulacak" dedi.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de gerek duyulması halinde ihtiyaç duyulan sayıda belediye olarak kedi evi üreteceklerini söyledi. IA/(FK)(Fotoğraflı)