SAKARYA'nın Arifiye İlçesi'nde bulunan özel bir firma ve İstanbul Zeytin Ekolojik Hayat Derneği (ZEYEDER) işbirliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'Sokak Hayanlarına Mama ve Su veren Kutu' üretti. 'Pugedon' adı verilen kutu içersine atılan boş pet şişeler sayesinde aynı anda sokak hayvanları için altta bulunan haznesine bir miktar mama dökülecek.
Yücesan firmasının pazarlama uzmanı Engin Girgin, kutuyu 2014 yılı sosyal sorumluluk projesi olarak ürettiklerini belirtirken şöyle dedi:
"Hem geri dönüşümün önemini hem boşa giden suyumuzun hem güneş enerjisinin önemini anlatabilmek için böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı İstanbul'da Zeytin Ekolojik Hayat Derneği (ZİYEDER) ile birlikte organize ettik. Onlarda bu kutuyu değerlendirecekler. Kutumuz pet şişeyle çalışıyor ve boş pet şişemizi kutunun içerisine atıyorsunuz aynı anda sokak hayvanları için altta bulunan haznesine mama veriyor." 
SU İÇMELERİNİ DE İSTİYORUZ
Sokak hayvanlarının mama dışında su da içmesini istediklerini ifade eden Girgin birçok kişinin yarım litrelik pet şişeleri açtığını ancak yarısını bıraktıklarını vurgularken, "Bu suyu da aynı şekilde sisteme dökerek bir canlının daha faydalanmasını istedik. Bu kutuyu Sakarya Arifiye'de üretiyoruz. İlk olarak İstanbul'da kullanmaya başlayacağız. Zaman içinde bütün belediyelerde görmek istiyoruz" diye konuştu.
Kutu, sağ tarafında bulunan 2 gözün 1 tanesine boş şişe, ötekine şişelerde kalan su döküldüğünde alt tarafta bulunan iki kabın birine hayvan maması, ötekine de su bırakıyor.