Murat KİBRİTOĞLU / ADANA, () - ADANA'da hayvan hakları savunucularını buluşturan Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği'nin (DOHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım, aşırı sıcağın etkili olduğu bugünlerde herkesi sokak hayvanları için evinin önüne bir kap su koymaya çağırdı.
Sıcak ve nemli havadan hayvanların da çok etkilendiğini belirten Metin Yıldırım, özellikle evlerin damında ve balkonunda kesinlikle hayvan bırakılmaması konusunda uyardı. Yıldırım, "Hayvanlar da bizim gibi sıcaktan etkileniyorlar. Bugünlerde sokak hayvanlarının en çok suya ihtiyacı var. Bu yüzden herkesi evinin önüne veya damına bir kap su koymaya çağırıyoruz" dedi.
Güneşin kavurucu etkisinin hüküm sürdüğü günlerde açık alanlarda hayvanların bağlı olarak tutulmaması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:
"Sıcak hava dilsiz dostlarımızın ölümüne neden olabilir. Birçok sokak hayvanı içecek su bulamıyor. Su bizim için ne kadar önemliyse hayvanlar için de o kadar önemlidir. Bu yüzden kullanmadığınız kaplara su koyarak evinizin, işyerinizin çevresine bırakmanız çok önemli. Ayrıca bir çok kişi evinin balkonuna veya damına beslediği köpeğini bağlıyor. Bu şekilde çok sayıda şikayet var. Hayvanseverler, evlerinde besledikleri hayvanları imkan varsa bahçeli, yoksa serin bir alana almalıdır. Kesinlikle güneşin altında tutmamalıdır. Siz sıcakta güneşin altında ne kadar etkilenirseniz, hayvanınızın da o kadar etkileneceğini sakın unutmayın."
FOTOĞRAFLI