KIŞ mevsiminin etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde aç kalan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15'inci  Bölge Müdürlüğü tarafından, kentteki değişik alanlara yaban hayvanlarının beslenmesi amacıyla buğday, yonca ve sakatat ürünleri bırakılıyor. Şube Müdürü Abdullah Koç, Malatya Müdürlüğü tarafından yapılan yemleme çalışmaları sonucu, yaban hayvanlarının yaşam alanlarına 1 ton besi yemi, 150 kilo sakatat ve 250 kilo kuru yonca bırakıldığını söyledi. Koç, şöyle dedi:
"Bugünkü yemleme çalışmasıyla doğaya 300 kilo buğday, 250 kilokuru yonca ve 25 kilo et parçası, kemik ve sakatat bırakıyoruz. Yapılan çalışmanın amacı; kuşlar, memeliler, yırtıcı hayvanlar olmak üzere yaban hayvanlarının ağır kış şartlarından, olumsuz etkilenmelerini önlemek ve beslenmelerine katkıda bulunarak, biyolojik çeşitliliğin korunması ve gelecek nesillere doğal değerlerimizin aktarılmasını sağlamaktır."
"VATANDAŞLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"
Şube Müdürü Abdullah Koç, doğal yaşamın sürdürülebilirliği adına yürütülen bu programda halktan aktif rol alarak konuya hassasiyet göstermelerini istedi. Özellikle kırsal kesimde yaşayanların bulundukları ilçe, belde, köy gibi yerlerde yaban hayatı yemleme çalışmasına katılmalarını isteyen Koç, yemleme çalışmalarının da devam edeceğini söyledi.