ADIYAMANLI 30 yaşındaki Mahmut Yamaç, sezonluk tezgahına koyduğu buzdolabında soğuttuğu karpuzları müşterilerine satmaya başladı. Telefonla da sipariş alan Yamaç, soğuk karpuz uygulaması ile satışlarının arttığını söyledi. Üniversite mezunu olduğunu ancak, KPSS'de istediği puanı alamayınca atanamadığı için karpuz satışı yaptığını anlatan Yamaç, "Karpuz satışlarını artırmak için başlattığımız uygulama oldukça yararlı oldu. Telefonla siparişleri de karşılamamış ile satışlarımız normal günlere göre yüzde 30 civarında arttı" dedi.
Van Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Büro Yönetimi Sekreterliği bölümünden mezun olan Adıyamanlı 3 çocuk babası Mahmut Yamaç, KPSS'den istediği puanı alamayınca sezonluk taht kurup karpuz satışı yapmaya başladı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı kentte Yamaç, sezonluk tezgahına koyduğu buzdolabında soğuttuğu karpuzları müşterilerine satmaya başladı. 'Soğuk karpuz' hattı uygulamasıyla satışlarının arttığını söyleyen Mehmet Yamaç, şöyle dedi:
"Genelde bu sıcak havada insanlar karpuz tercih ediyor. Adıyaman'da her tarafa baktık serinlemek ihtiyacı için karpuz isteyen vatandaşlar da sıcak karpuzla karşılaşıyorlar. Bizde buna hem farklı hizmet olsun hem de serinlemeye çözüm bulmak için buzdolabı getirdik ve buzdolabına karpuzları soğutuyoruz. Vatandaşa karpuzları soğuk olarak sunuyoruz. Genelde bizi telefonla arıyorlar, sipariş veriyorlar. Soğuk karpuz isteyen çok oluyor, talep çok. Bu fikri daha önce çeşitli sektörlerde bulunduk, karpuz işinde de birkaç sezondur çalışıyorum. Farklı bir şey yapmak istedik. Farklı olarak ne sunabiliriz hem vatandaşa hizmet hem de farklılık yaratmak amacıyla halkımıza karpuzu soğuk satmak aklıma geldi. Bu şekilde hizmette bulunduk."
"KPSS'YE HAZIRLANIYORUM"
Mehmet Yamaç, 2008 yılında üniversiteden mezun olduğunu anlatırken, 6 yıldan bu yana girdiği KPSS'yi kazanamadığını ve bu nedenle sebze ve meyve satışı yaptığını söyledi. Sezonluk işler yaptığını anlatan ve eylül ayında KPSS'ye gireceğini belirten Yamaç, şöyle konuştu:
"2008 yılında mezun oldum. O günden bu yana girdiğim ön lisans KPSS sınavlarında atanamadım. Şu anda da Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İktisat Bölümünde okuyorum. Önümüzdeki eylül ayında KPSS'ye gireceğim. Atanamadığım için böyle sezonluk işlerde çalışıyorum. 2- 3 yıldır bu işi yapıyorum. Karpuz dışında köyde organik olarak yetiştirdiğimiz; biber, domates, patlıcan, salatalık, kabak ve çeşitli sebzeler var."

FOTOĞRAFLI