Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde bir otelde çalışan 25 yaşındaki Ali Koç'un, belediyenin kurduğu SMS sistemi aracılığıyla öldüğü duyuruldu. Bir arkadaşının şaka yaptığı ortaya çıkan Koç, belediyeye başvurup hakkındaki ölüm ilanını kaldırttı.
Manavgat Belediyesi ilçedeki duyuruları vatandaşlara bildirmek için SMS sistemi kurdu. Belediye çalışmaları ve diğer etkinliklerin duyurulduğu SMS sistemi, bu kez bir şakaya konu oldu. Sahte bir isimle dün belediyeye başvuran kişi ya da kişiler, ilçedeki bir otelde çalışan Ali Koç'un vefat ettiğini ve ölüm ilanının SMS sistemiyle duyurulmasını istedi. Müracaatı değerlendirmeye alan belediye SMS servisi, dün saat 15.36'da Ali Koç'un öldüğünü duyurdu.
İKİNCİ SMS'LE DÜZELTİLDİ
SMS'i alan Koç'un yakınları ve arkadaşları önce büyük şaşkınlık yaşadı, ardından Ali Koç'a telefonla ulaşarak durumu bildirdi. Belediyeye giderek sağ olduğunu belirten Koç, yeni bir SMS atılmasını istedi. SMS servisi dün saat 16.28'de yeni bir SMS ilanıyla Koç'un hayatta olduğunu duyurdu. Adı açıklanmayan kişinin Ali Koç'a şaka yapmak için böyle bir ilan verdiği açıklandı. Belediye yetkilileri, SMS servisinin bu tür amaçlar için kullanılmamasını, usulsüz kullananlar hakkında cezai işlem yapılacağını duyurdu.
YAKINLARIM AĞLAYARAK BENİ ARADI
Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Koç, muhtemelen bir arkadaşının kendisine şaka yapmak istediğini söyledi. Kimseyle bir problemi olmadığını anlatan Koç, "Akrabalarım ve arkadaşlarım ağlayarak beni aradı. Ölü olduğumu söylemeleri nedeniyle strese girdim. Belediyeye giderek olayla ilgili bilgi aldım. Kimliğimi göstererek sağ olduğumu ispatladıktan sonra yeni bir SMS ile duyuru yaptırdım. Sorumlu kişi ve kişiler hakkında soruşturma yapılacak ve suç duyurusunda bulunulacak" dedi.

FOTOĞRAFLI