RİZE’nin Ardeşen İlçesi’nde oynanan amatör futbol maçı yerine Türkiye Hentbol Bayanlar Süper Ligi mücadelesini izlediği için hakkında tepki amacıyla, 'Kaymakam kızlarla beraber' yazılı SMS atılan Kaymakam İlyas Memiş’i ziyaret eden ilçedeki 12 spor kulübü yöneticisi desteklerini açıkladı.
İlçede gectiğimiz pazar günü saat 13.00’te Amatör Futbol Lig ekibi Ardeşenspor ve Derepazarıspor ile Türkiye Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde mücadele eden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü ile Ege Perla Konak Belediyespor karşı karşıya geldi. Ardeşen Kaymakam’ı İlyas Memiş, Rize'den gelen misafirleri ile hentbol maçını izlemek üzere Ardeşen Spor Salonu’na gitti. Ardeşenspor Futbol takımı rakibi karşısında karşılaşmayı 1-0 kazanırken, Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü hentbol takımı, Ege Perla Konak Belediyespor’a 23-18 mağlup oldu.
'KAYMAKAM KIZLARLA BERABER'
Ardeşen Kaymakam’ı İlyas Memiş’in Ardeşenspor futbol takımı maçı yerine hentbol maçını izlemesi nedeniyle dün saat 11.34’te Ardeşen İlçesi’nde bürokrat, idareci, spor kulübü yöneticileri ile bazı taraftarlar ve basın mensuplarının cep telefonlarına, "Kaymakam’a öfke. Ardeşen stadında ilginç tezahürat. Bir grup taraftar 'Ardeşen burada Kaymakam nerede?' dedi. Diğer grup, 'Kaymakam kızlarla beraber' diye tezahürat etti" yazılı SMS atıldı. Kimin tarafından gönderildiği belirtilmeyen kısa mesaj, İlçe Kaymakamı İlyas Memiş’in cep telefonuna da ulaştı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
KAYMAKAM’A ZİYARET
İlçedeki 12 spor kulübünün yöneticileri ile bazı mahalle muhtarları Kaymakam İlyas Memiş’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Kaymakamlık önünde açıklama yapan Ardeşen Gençlik Spor Kulübü Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Kaymakam Memiş döneminde ilçede önemli spor yatırımları yapıldığını belirterek, “Atılan mesaj üzüntü verici. Böyle bir mesajı yayınlayan zihniyeti kınıyoruz. Ardeşen olarak böyle bir hatayı şiddetle reddediyoruz" dedi. Tuncaspor Kulüp Başkanı Ahmet Topal ise SMS olayını kınadıklarını ifade etti.