Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), () - MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde göreve başlayan kiralık helikopter, Bodrum ve tüm Ege Bölgesi'nde çıkabilecek orman yangınlarına havadan müdahale edecek. Daha önceki yıllarda Rus pilotlara emanet edilen ormanları, bu yıl Slovak pilotlar koruyacak.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan Mİ - 171 model yangın söndürme helikopteri Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait Denizcik Orman Deposu'nda konuşlandı. Milas ve Bodrum başta olmak üzere bölgede çıkabilecek yangınlara havadan müdahale edecek olan helikopterde Slovak kaptan pilot Viliam Orosz, yardımcı Pilot Vozef Stanislav, uçuş mühendisi Miroslav Meszaros ile Türk pilot Osman Özkul, Milas Orman İşletme Müdürlüğü personelleri Cüneyt Kozak ve Volkan Et görev yapacak. Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, ilçede bulunan Türk Hava Kurumu'na ait 2 uçak ve 1 helikopter ile orman yangınlarına havadan müdahale edebileceklerini söyledi. Ekibi ziyaret eden Tayfur Kazakoğlu, yangın söndürme helikopterinin 28 Ekim tarihine kadar görev yapacağını belirtti. Kazakoğlu, "Geçtiğimiz ay içerisinde yangın söndürme uçaklarından birisi ilçemize gelmişti. Şu anda ikinci yangın söndürme uçağı ve yangın söndürme helikopterimiz de göreve başladı. Hava araçlarımızla çıkabilecek yangınlara havadan etkin bir müdahale yapacağız. Ümidimiz hiç yangın çıkmamasından yana. Fakat çıkabilecek yangınları da en az hasarla atlatmaya çalışacağız" dedi.
Daha önceki yıllarda Kamov model helikopterlerin kullanıldığını fakat bu yıl kullanılacak olan helikopterin modelinin Mİ - 171 olduğunu belirten Kazakoğlu, helikopterin 17 kişilik bir personel taşıma özelliğine de sahip bulunduğunu kaydetti. Helikopterin yaklaşık 3 ton su atabildiğini vurgulayan Kazakoğlu, yangınlara karşı vatandaşları da uyararak duman veya yangınları en kısa süre içerisinde orman yangın ihbar hattı olan 177'e bildirmelerini istedi.

OÇ(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)