Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'ın Efeler İlçesi'nde, habersiz gönderildiği ileri sürülen kredi kartından 650 lira nakit çekip ödeyemeyen şizofreni hastası 33 yaşındaki Serkan Evlioğlu'nun evi, icralık oldu. Oğlunun cezai ehliyetinin olmadığını söyleyen baba Ali Evlioğlu tepki gösterdi, bankanın avukatı ise mahkemeye yansıyan borcun yasal olduğunu ve gereğini yapacaklarını söyledi.
Efeler İlçesi Umurlu Mahallesi'nde yaşayan Serkan Evlioğlu'na, 2005 yılında kanserden 45 yaşında ölen annesi Hatice Evlioğlu'ndan, ev miras kaldı. Annesinin ölümü üzerine içine kapanan Serkan Evlioğlu'na, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan kontrollerde 'şizofreni' teşhisi konuldu. 2010 yılında birlikte yaşadığı babası 59 yaşındaki Ali Evlioğlu'nu döven Serkan Evlioğlu'na, Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 'ceza-i ehliyeti yoktur' raporu üzerine ceza verilmedi. Aynı yıl bilgisi dışında kendisine kredi kartı gönderildiği belirtilen Serkan Evlioğlu, 650 lira nakit çekip harcadı. Serkan Evlioğlu borcunu ödeyemeyince banka icraya başvurdu, ev satışa çıkarıldı.
"KİMSE İLGİLENMEDİ"
Dosyanın kapatılması için avukatların 5 bin lira istemesi üzerine, baba Ali Evlioğlu tepki gösterdi. Ali Evlioğlu, "Oğlum şizofreni hastası ve cezai ehliyeti yok. Doktorlar yüzde 35 oranında 'ne yaptığını bilemez' diyorlar. Ben borcu öğrenince 250 lirasını ödedim. Ancak kalan 400 lira için avukat, dosya ve dava masrafı yaptığını gerekçe gösterdi. 5 bin lira ödemem halinde dosyanın kapatılacağını söyledi. Bunu ödemeye gücümün olmadığını söyledim. Şimdi oğlumun annesinden kalan 700 metrekarelik bahçeli evi icradan satılığa çıkardılar" dedi. Oğlunun durumu ile ilgili banka yetkilileri ile görüştüğünü söyleyen Ali Evlioğlu, "Ben borcu kapatmak için Denizli'de çalışmaya başladım. Bu sırada da banka yetkilileri ile görüştüm. Genel müdürlük evrakları istedi, gönderdim. Bir daha da kendilerinden haber alamadım. Görüşme taleplerim geri çevrildi. Böyle adalet olmaz" diye konuştu.
'TÜM KOLAYLIKLAR SAĞLANDI'
Konuyla ilgili konuşan banka avukatı Ayşe Bora, her türlü kolaylığın sağlandığını belirterek, "Mahkeme davayı kabul etti. Aile, Serkan Evlioğlu'nun rahatsızlığını kullanıp borcu ödememeye çalışıyor. Bankanın verdiği bütün indirim yetkililerini kullanmamıza rağmen ödemediler. Defalarca görüştük ancak sorun çözülmedi. Yapılan masraflar yasal. Biz yasal işlem yapmak zorundayız" dedi.

CU(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)