İbrahim MAŞE / MERSİN, () - MERSİN'de, Ak Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'ni başarı ile tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Ak Parti İl binasında düzenlenen sertifika törenine Ak Parti Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Emine Çift, Ak Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, Ak Parti İlçe Başkanları ve kursiyerler katıldı. 8 haftalık eğitimin ardından akademiyi başarı ile tamamlayan katılımcılar, sertifikalarını aldı. Törende söz alan Ak Parti Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Emine Çift, 16'ncı dönem siyaset akademisinin 22 ilde yapıldığını kaydetti. Siyaset Akademisinin 2008 yılından bu yana devam eden bir organizasyon olduğunu belirten Çift, "Siyasi partiler adına ilk defa partimizde böyle bir organizasyon başlatıldı. Kurumsal olarak sürdürüldü ve bu diğer partilere de örnek bir çalışma oldu. Diğer siyasi partilerin de etkinlikleri arasında bu faaliyeti görüyoruz. Siyaset sahada yapılır. Ama aynı zamanda bilgi ile yapılır. Sahada bohçanızda bir şey yoksa, söyleyecek sözünüz, kullanacağınız argümanlar yoksa yapacağınız çok şey yoktur. Hareket noktamızda bu olmuştur. Siyaset sahada, ama mutlaka bilgi ile yapılır. Siyaset akademisinin yola çıkarken ki amacı buydu" diye konuştu.

Siyaset akademisinin teşkilat içi bir etkinlik olmadığına vurgu yapan Çift, "Ağırlıklı olarak teşkilat mensuplarımızın katılması söz konusudur fakat dışarıdan arkadaşlarımız da katılmıştır. Parti ile bağlantısı olmayan katılımcılarımız, öğrencilerimiz olmuştur. Akademiyi başarı ile bitiren herkesi kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından akademiyi derece ile bitirenlere plaket takdim edildi. Salt, akademiye destek veren Çift'e teşekkür edip adının hat sanatı ile yazılı olduğu bir hediye verdi.

İM(SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)