Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu'nda kurulan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü'nün ilk mezunlarının, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleriyle birlikte yaptığı kurtarma ve yangın söndürme tatbikatındaki görüntüler gerçeğini aratmadı.
GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu'ndaki tatbikata; Büyükşehir Belediye Başkan vekili Latif Karadağ, GAÜN Rektörü Yavuz Çoşkun, İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazlı Yılmaz ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Yangın söndürme ve kurtarma eğitimi alarak mezun olacak 40 öğrenci, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler ile kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı yaptı.
İlk olarak evde meydana gelen yangını söndüren öğrenciler, daha sonra yanan mutfak tüpüne müdahale etti. Tatbikatta rol gereği evde mahsur kalan bir kişi de öğrenciler tarafından kurtarıldı.
Yangın tatbikatının ardından geçirdiği trafik kazası sonucu aracında sıkışan bir sürücü, öğrenciler tarafından profesyonelce kurtarıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatın ardından öğrenciler, izleyicilerden tam not aldı.
Kalifiye elamanların meslek yüksel okullarında yetiştiğini belirten Rektör Coşkun, "Gerçekten artık meslek yüksek okulları kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda hayatın içerisindeki birçok ara eleman eksikliğini tamamlamak açısından son derece önemlidir. Biz buna çok önem veriyoruz. Bugün itfaiyecilik ile ilgili programı izledik, tatbikatı izledik. Tabi sınıfta sadece slaytlar ve anlatılan derslerden ziyade uygulamalarla, tatbikatlarla öğrencilerin yetişmesi konusuna çok önem veriyoruz" dedi.
İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ise vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek için yoğun çalışma içinde olduklarını belirterek, "Uygulamalı eğitimini üstlendiğimiz Gaziantep Üniversitesi İtfaiyecilik Bölümü bu yıl ilk mezunlarını vermesi bizi çok sevindirdi. İtfaiye teşkilatımız modern hizmet binalarıyla, son teknolojik araç ve malzemeleriyle, konusunda uzman personelleriyle tatil, bayram ve gece gözetmeksizin 24 saat teyakkuz halinde halkımızın en zor anlarında bir telefon kadar yakınız. İnşallah bundan sonraki dönemde de üniversitemiz ve herkesle işbirliği halinde faaliyetlerimizi yürüteceğiz" diye konuştu.

MB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)