ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde, KESK üyesi kadınlar, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonunda kadınlar; boya kutusuna batırdıkları sağ ellerinin duvara yapıştırarak iz bıraktı.
Siverek'te KESK kadın platformu üyesi yaklaşık 200 kadın öğle saatlerinde Eğitim-Sen binası önünde toplanarak Güzelkuyu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde 'Erkek şiddetine ve devlet şiddetine karşı isyandayız' yazılı pankart taşıyan kadınlar, yaklaşık 1 kilometre yürüdü. Kadına şiddetin son bulmasını isteyen slogan atan ve Güzelkuyu Meydanı'nda son bulan yürüyüşe katılan kadınlar adına konuşan platform sözcüsü Nurcan Kurt, bu yılın 10 ayında 140 kadının erkekler tarafından katledildiğini öne sürerek, şöyle dedi:
"Bu dönemde aynı zamanda yüzlerce kadın taciz ve tecavüze maruz kalmıştır. AKP hükümeti ve polisi, en demokratik haklarımız için yürüttüğümüz mücadelemizi sindirmeye çalışıyor. Gözaltına aldığı kadınlara çıplak arama ve taciz şiddeti uyguladığı gibi, kaç çocuk doğuracağımıza karışılmakta, kız ve erkeklerin bir arada kalmasını engelleyerek namus bekçiliğine soyunulmaktadır. Buna asla geçit vermeyeceğiz."
Kadınlar yapılan basın açıklamasının ardından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ellerini sarı, kırmızı ve yeşil renkli boya kutularına batırdıktan sonra, alanda bulunan parkın duvarına yapıştırarak iz bıraktı.